Ριζότο με άγριο ρύζι, λαχανικά και άρωμα δυόσμου

Υλικά 3-4 άτομα

1 ποτήρι άγριο ρύζι
3 ποτήρια ζωμό λαχανικών
2 πιπεριές Φλωρίνης
1 μέτριο κρεμμύδι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
2 σκελίδες σκόρδο
150 γρ καλαμπόκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 κουταλιά βούτυρο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ματσάκι δυόσμο
1 κουταλιά πάπρικα γλυκιά
Νιφάδες παρμεζάνα ή γραβιέρα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Καταρχάς ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και το δυόσμο. Ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα καλαμπόκια και τις πιπεριές αφού πρώτα ρίξουμε τη πάπρικα να πάρει το λάδι χρώμα και να αρωματιστεί. Συνεχίζουμε με το ρύζι και μόλις πάρει ένα ξανθό, διαφανές χρώμα, σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το δυόσμο, το ζωμό λαχανικών, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε. Περιμένουμε καρτερικά το ριζότο να πιεί όλο το ζωμό και μόλις ψηθεί, το κατεβάζουμε από τη φωτιά σκεπάζοντας το με μια πετσέτα και με το καπάκι για ένα τέταρτο. Σερβίρεται ζεστό με μπόλικη παρμεζάνα ή γραβιέρα. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με μια πράσινη σαλάτα και ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Σχόλια