Πέννες με πέστο κόκκινης πιπεριάς

Τα ζυμαρικά που συνδυάζονται με μια φρέσκια σάλτσα σίγουρα είναι πολύ πιο ισορροπημένα διατροφικά εφόσον τα περισσότερα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι ωμά. Τη συγκεκριμένη σάλτσα μπορείτε εύκολα να τη διατηρήσετε στο ψυγείο για κάποιες ημέρες και συνδυάζεται υπέροχα με ψητό κρέας αν επιθυμείτε να δώσετε μια πιο ιδιαίτερη γεύση.

Υλικά για 4 άτομα

Για τη σάλτσα:

1 κιλό μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 κούπα καρύδια τριμμένα
Ελαιόλαδο όσο θέλετε ανάλογα με το γούστο σας
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κούπα γραβιέρα τριμμένη

1 πακέτο μακαρόνια πέννες

Εκτέλεση

Ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ του φούρνου μέχρι να αφαιρείτε εύκολα η φλούδα τους. Τις βάζουμε όλες σε μια σακούλα πλαστική και την κλείνουμε καλά. Με αυτό το τρόπο ξεφλουδίζονται πιο εύκολα. Τις αποφλοιώνουμε, αφαιρούμε τα σπόρια και τις πολτοποιούμε μαζί με το ζουμάκι που θα βγάλουν. Αν έχετε την υπομονή να το κάνετε με το γουδί το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο. Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε λίγο να δέσουν οι γεύσεις. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε. Σερβίρουμε, βάζουμε όση σάλτσα θέλουμε απο πάνω και ανακατεύουμε καλά.Συνοδεύεται με μια σαλάτα και λευκό κρασάκι.

Σχόλια