Μακαρόνια σκορδάτα με κολοκύθι

Υλικα

1 χαρτί μακαρόνια
9 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
9 κολοκύθια μετριου μεγέθους
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλ γραβιέρα (ώριμη) τριμμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό και μόλις ετοιμαστούν τα στραγγίζουμε. Κόβουμε τα κολοκύθια κατα μήκος κρατώντας μόνο την εξωτερική επιφάνεια πάχους μισού εκατοστού περίπου. Τα κόβουμε σε μπαστουνάκια. Σε ενα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο. Μόλις μαραθεί προσθέτουμε τα κολοκύθια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μισοψηθούν. Προσθέτουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Πρίν τα σερβίρουμε πασπαλίζουμε τη γραβιέρα. Συνοδεύεται άριστα με ενα ποτήρι λευκό κρασί και μια σαλάτα.

Σχόλια