Ζυμαρικά με σάλτσα μελιτζάνας

Το καλοκαίρι οι μελιτζάνες έχουν τη τιμητική τους και υπάρχουν πολλοί τρόποι να τις μαγειρέψουμε. Παπουτσάκια, σαλάτα, τηγανισμένες απλά σε ροδέλες, γεμιστές με ρύζι, ιμάμ, όπως και να τις μαγειρέψετε το αποτέλεσμα είναι εξίσου νόστιμο. Ομολογώ ότι έχω ιδιαίτερη αδυναμία στις τσακώνικες παρόλο που δεν είναι αρκετά διαδεδομένες στη Κρήτη όσο στη Πελοπόννησο. Η σημερινή λοιπόν συνταγή όπως ήδη θα καταλάβατε, αφορά τη μελιτζάνα σε συνδυασμό με ζυμαρικά. Απλά απολαύστε τη!

Υλικά
1/2 κιλό ζυμαρικά της αρεσκείας σας
3 μελιτζάνες μέτριες κομμένες σε μπαστουνάκια
3 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ντομάτες μεγάλες και ώριμες, πολτοποιημένες
1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
4 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
Παρμεζάνα φλούδες
Αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη

Tip! Η επίσιμη ονομασία της μελιτζάνας είναι “Solanum Melongena” εμφανίστηκε στις νότιες περιοχές της Ινδίας και η πρώτη της συστηματική καλλιέργεια ξεκίνησε στη Κίνα το 500 π.Χ. Στην Ευρώπη έφτασε τον 14ο αιώνα μ.Χ. και συγκεκριμένα στην Ιταλία.

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα ζυμαρικά μας. Εν τω μεταξύ σε ένα βαθύ τηγάνι, μαραίνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τις οποίες έχουμε ξεπικρίσει και στραγγίξει καλά. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι οι μελιτζάνες να μαλακώσουν. Μετά προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Προς το τέλος προσθέτουμε και το βασιλικό. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και όταν η σάλτσα μας είναι μαγειρεμένη, τα βάζουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας και σερβίρουμε με άφθονη παρμεζάνα

Σχόλια