Σπαγγετίνι με σάλτσα πέστο

Υλικά
1 χαρτί σπαγγετίνι 500 γρ.
2 φλυτζάνια φύλλα βασιλικού καλά πλυμένα και στραγγισμένα
1/3 φλυτζ. κουκουνάρι (αν θέλετε μπορείτε να το καβουρδίσετε ελαφρά)
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλυτζ ελαιόλαδο
1/2 φλυτζ. τυρί παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζετε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό. Για την προετοιμασία της σάλτσας, ο παραδοσιακός τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε γουδί. Αν δεν έχετε, απλά αλέστε τα υλικά σας σε ένα μπλέντερ, προσεκτικά όμως να μην το κάνετε σε πολύ υψηλή ταχύτητα. Ξεκινάμε με το βασιλικό και τα κουκουνάρια και συνεχίζουμε προσθέτοντας το σκόρδο το οποίο καλό είναι να πολτοποιήσετε πρώτα αν δεν χρησιμοποιήσετε το γουδί. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπώλ και στη συνέχεια προσθέτετε το ελαιόλαδο και τη μισή παρμεζάνα ανακατεύοντας καλά τα υλικά με μια σπάτουλα (μην ξεχνάτε τα τοιχώματα!) Τελειώνετε με το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μόλις ετοιμαστούν τα ζυμαρικά, τα σουρώνετε και τα ανακατεύετε καλά με τη σάλτσα ωστε να πάει παντού. Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και γαρνίρετε με μερικά φύλλα βασιλικού ή κουκουνάρια.

Σχόλια