Ριζότο με φιλέτο κοτόπουλο, μανιτάρια porcini και πολύχρωμες πιπεριές.

Υλικά για 4 άτομα

2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
3 λωρίδες μπέικον
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κίτρινη
20 γρ. αποξηραμένa μανιτάρια porcini μουσκεμένα σε λίγο νερό ή νερό με κρασί
100 γρ. φρέσκα μανιτάρια portobelo
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 ποτήρι ρύζι
3 ποτήρια ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
100 γρ. τυρί παρμεζάνα σε νιφάδες
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια με τις πιπεριές, τα οποία έχουμε ψιλοκόψει, και μόλις μαραθούν λίγο ρίχνουμε το μπέικον και το κοτόπουλο. Συνεχίζουμε με το ρύζι, και μόλις αυτό τσιγαριστεί καλά και αποκτήσει ένα διαφανές χρυσαφί χρώμα (προσοχή όχι καφέ διότι το κάψαμε), σβήνουμε με το κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ζωμό σιγά – σιγά, αλατοπιπερώνουμε και περιμένουμε στωικά το ριζότο μας να ψηθεί. Σερβίρουμε με τη παρμεζάνα από πάνω. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με μια πράσινη σαλάτα και ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Σχόλια